ОСТАННІ НОВИНИ:

Третій конституційний переворот

11 жовтня 2010 р.

Конституція України Як не дивно і загрозливо це не звучало, здавалось перевертаючи все життя бо ж йдеться про Основний Закон, але факт залишається – Конституція змінена в чергове. Чи можна було цього очікувати від української влади? Звичайно, але для призвичаєних надіятись громадян України не вірилось. Хоч загалом мільйони людей повернення до Конституції 1996 р. і відміна Основного Закону за яким прожили 5 років з 2005 безпосередньо не зачепила  покищо, для чогось її таки міняли. Влада в Україні ще раз показала звичне наплювання на громадян і їх право брати участь у доленосних рішеннях для країни відведеним їм способом голосування. Забудьте слово демократія в Україні. Янукович і його команда остаточно довели всім як запросто вони можуть міняти фундаментальні частини державності.

Чому саме третій, а не другий Конституційний переворот?

Перший зрозуміло відбувся 2005 року, коли вожді помаранчевої революції згодились на забирання повноважень у відстояного Майданами Президента Ющенка і проголосували Реформу, яка передала президентську частину влади Верховній Раді. Остання за цим же задумом і руками помаранчевого зрадника Мороза стала Верховною Зрадою, створивши коаліційну біло-голубу більшість – для Прем'єра Януковича.  Третій раз – це сьогодні, в наші дні 2010 року, опублікуванням на сайті Міністерства Юстиції тексту Конституції 1996 року згідно рішення Конституційного Суду.

А другий коли? В цьому таки році 2010 – після президентських виборів, при створенні незаконної коаліції залученням перекупленців з опозиційних фракцій, яким лиш невідповідаючий Конституції Регламент дозволив по одинці і без фракцій, як це прийнято у всій Європі, творити владу. Конституційний Суд тоді схвалив узурпацію, назвавши її політично доцільною, і дозволив депутатам приходити в Верховну Раду в складі будь-якої партії з будь-якими ідеями, а там собі далі приставати, де потепліше. Не переобрання наступного разу не для українських реалій, що запізнілістю покарання і пристанищем в партіях скуповувачах неефективні.

Янукович зробив те, що мав зробити Ющенко!

ЯнуковичВін відмінив незаконне реформування Конституції в 2005 році і повернув Президенту повноваження для здійснення покладеної людьми надії на президентську посаду. Різниця в тому що справедливість можна встановлювати по різному. Що покарає винуватця Закон чи проста людина самосудом чи Дон Корлеоне розправиться з кривдником, розраховуючи потім на послугу.

Без церемоній.

Спаплюжуюючи імідж демократа і прихильника виконання законів, Янукович спокусився на переваги повнішої влади. Забувши про попереднє розхваляння Реформи 2005 року в часі її прийняття, висловлення побажань щодо удосконалення скасуванням посади Президента, доки не засвітило те саме Президентство, Янукович з радістю провів присвоєння собі повноважень. Щойно призначені суді Конституційного Суду через тиждень другий без детального вивчення питання прийняли рішення про відміну Конституції 2005.

Коаліціад більше не буде. Чим не радість? Проте “Дону Корлеоне” потрібна “послуга”. Нею буде неузгодження з зайвими союзниками по теперішній коаліції. Взагалі відпадає необхідність утримувати цю всю челядь, потрібну раніше для призначення міністрів. Якби більшість в Верховній Раді мала суто Партія Регіонів навряд чи Янукович пішов би на “Вендету” Конституції 2005 р. Посоромився б Євросоюзу з яким ще прийдеться про щось розмовляти. Навіть Путін відмовився протягати право на третій термін підряд для себе. Янукович сміливіший, або… більш залежний від спонсорів, які вирішили зекономити на коаліціях.

Чи розвалить проросійська влада Україну?

Перекручуючи Конституцію для своєї вигоди кожен раз в очах громадян вона втрачає основоположність, а з нею летить до дідька порядок і законні відносини. Боротись з корукцією, чим хвалиться Янукович, в таких умовах нереально. Всі зрозуміли – закон для вигоди, а не для порядку. Другим фактором розвалу може стати прийняття закону про російську як другу державну. Що Партія Регіонів використає для відновлення впавшої популярності не лиш через свавільне поводження з Конституцією, а інфляцію, ціни на газ, та багато інших так і не вирішених проблем. Хто його зна наскільки вони готові ризикнути “ціліснітю кормушки”.

11 жовтня 2010р.

Відзначити цю статтю :

Дописати коментар

Дотримуйтесь етичних норм спілкування.

 
Звязатись : taraslt@meta.ua | Західна Україна
Copyright © 2012-2013. Коментар - All Rights Reserved
Base Template created by Creating Website
Modify design Taras Savchuk