ОСТАННІ НОВИНИ:

Київські політики не знайшли способу боротись з епідемією A H1N1

26 листопада 2009 р.


Українська влада в Києві звично застрягла в міжусобицях і на питанні епідемії каліфорнійського грипу. Звертаючись до людей і критикуючи позицію опонента у будь-чому політики в передвиборчий період дбають перш за все про імідж "кращих друзів народу". Пропозиція Тимошенко про виділення мільярда гривень на боротьбу з епідемією парирувалась переживанням Президента за інфляцію і хвилюванням знаючих з Партії Регіонів за те, що ці гроші розкрадуть.

З грипом боротись інфляційними грошима не можна, а тільки з заниженими соцстандартами?


Вето Ющенка на Закон Верховної Ради про виділення 1-го мільярда гривень не було подолано через непослідовну і послідовну з Ющенком позицію Партії Регіонів. Вимагаючи від Тимошенко виділення коштів на підняття соціальних стандартів, чуючи у відповідь-"надрукую", "нема", вони-наполягали. Коли Уряд сказав, що мільярд таки треба надрукувати, але на протиепідемічні заходи, як позиція регіоналів змінилась на протилежну.

Під час вирішального голосування Партія Регіонів розхвилювалась за мільярд, який може бути вкрадений. Демонстративно підтверджуючи одноголосність такої позиції, зал Верховної Ради недорахувався фракції ПР і тільки побачив делегатів для пояснення. Як це розуміти людям? Партія Регіонів хоче щоб знали-Тимошенко погана. Біло-блакитні їй виділили десятки мільярдів на оплату по соцстандартах, не боячись розкрадання і наполягаючи, що гроші є, а от мільярд виявився лишнім, забагато?


В дискусіях зі спробами закидати опонента трупами ще не вмерлих і вже померлих політиків не зупиняє ніяке об'єктивне порівняння. Партія Регіонів у відповідь на звинувачення в відповідальності за жертв недофінансованих протиепідемічних заходів третім голосом-"що там того грипу?" Мовляв помирають десятки тисяч від інших хвороб, в аваріях і на них Уряд грошей не просить. Цікаво було б почути від Партії Регіонів подібне про шахтарів-"засипало, ну горе, але кожен день в Донецькій області вмирає від хвороб…"

На відміну від смертності через інші хвороби, грип-убивцю можна зупинити. При усіх владах вмирали захворілі люди і якщо ставити питання вини влади, то до всієї, до рівня розвитку країни. Друга справа коли низькорівневі показники, що відзначаються вищою у порівняні з іншими країнами кількістю померлих, різко збільшуються. Пояснити більшим падінням статусу держави не вдасться, бо є очевидна світова причина-каліфорнійський грип. Україна в даній ситуації рівень розвитку і степінь вини демонструватиме заходами по боротьбі з епідемією.

Владі, засідаючій в Києві, не вдасться поділитись критикою, перепонами один одному і уникнути прямого зобов'язання реагувати на епідемію каліфорнійського грипу. Витратять вони на це мільярд, півмільярда, ні копійки, а заклинаннями, немає значення. Бактерії A H1N1 всерівно слова політиканів. Виступи у Верховній Раді беруть лиш електорат. Грип розмножується далі і в будь-який момент зможе розвинутись ще. Свинячий ген каліфорнійського грипу українську владу залишив у спорах хто мав би боротись з каліфорнійським грипом і звідки на це взяти реальних грошей.
Відзначити цю статтю :

Дописати коментар

Дотримуйтесь етичних норм спілкування.

 
Звязатись : taraslt@meta.ua | Західна Україна
Copyright © 2012-2013. Коментар - All Rights Reserved
Base Template created by Creating Website
Modify design Taras Savchuk