ОСТАННІ НОВИНИ:

Голосування дома як право політичних інвалідів на фальсифікації

14 січня 2010 р.

Чи будуть і як фальсифікуватимуть вибори голосуванням на дому?

Беззахисні українські правила обирання того хто грабуватиме Україну затісні для телевізійно просунутих кандидатів і не дають повної гарантії перемоги комусь. Маючи неоспорений ніким вплив і байдужість до думки людей, від імені яких політики покращують собі виборчі правила, вони не соромляться це робити. Напівнасміхаючись професійні брехуни пояснять будь-який здавалось очевидний обман. Голосування вдома – не фальсифікація, а безкоштовна доставка бюлетенів усім бажаючим, прояв дбайливості держави, натякають в Партії Регіонів.

Пишіть заяву і можете голосувати вдома, оголосила Центральна Виборча Комісія, підтвердження нездатності пересуватись не потрібно. Всіх посаджу, на 5-ть років загримите, перетворю країну на концтабір голосувавших дома за Януковича (за Юлю нічого не казав), вже посадили, сидітимуть здорові і хворі, які не зможуть довести інвалідність слідчим – бушує, залякуючи населення України, тимошенківський Міністр Внутрішніх Справ Луценко. Заплутали усе і їм все одно, що загублять голоси справді людей, яких обставини здоров’я змушують голосувати вдома. Крім вибиратись, підтверджувати їх право голосувати вдома навмисно немає кому. Ще й опоненти, проти яких ця технологія направлена, грозяться всіх, хто голосує на дому, в тюрьму відправити. Голосування вдома не для слабких нервами.

Пільги в Україні сприймаються як заслужене, але давно не отримуване, однозначно хороше, бо хоч щось. Голосування на дому поступка і звучить подарунком в умовах політичних боїв проти фальсифікацій і поправлення виборчого законодавства по публічним мотивам жорсткішого захисту від махінаторів. Скасовані відкріпні талони і введено голосування приписки виборця замісь його самого чи паспорта. Хто вводив, той знав, що й без відкріпних і приписки по Конституції людина все одно має право голосувати. Але як це зробити? Звичайні люди не обійдуть забороняючого їм голосувати Закону. Зроблять це фальсифікатори.

Обласна Територіальна Виборча Комісія Івано-Франківської області не бачить проблеми з людьми, які живуть на території області, але прописані за її межами. Приходьте, подавайте відповідні документи і вас тимчасово зареєструють тут же. Які відповідні документи не скаже ніхто, бо не для забезпечення права голосу усіх приймалось відповідне рішення ЦВК. За ним схвалює і надає право голосувати проживаючому не за місцем реєстрації більшість дільничної виборчої комісії. Комісії, сформованої з представників верховнорадівських партій, тобто від двох кандидатів: Тимошенко і Януковича. На відміну від голосування вдома у цьому питанні вони рівні щодо можливості фальсифікувати.

Забрати законом право голосувати, а потім віддавати рішенням ЦВК та більшістю в дільничних – спільне надбання Партії Регіонів і БЮТ, депутати з яких входять до четвірки авторів змін до Закону про вибори Президента: Лавринович О. В., Портнов А. В., Лукаш О. Л. і Зварич Р. М. Зрозумілою річчю і зовсім не сюрпризом є супутнє рішення ЦВК про можливість голосувати вдома на підставі лиш заяви без підтверджуючих документів. Схвалювати заяву буде все та ж більшість дільничної виборчої комісії. Без сумніву, абсолютна більшість для одного кандидата Тимошенко чи Януковича залежатиме від регіону. Далі й фальсифікаціями не назвеш дії комісійників.

Яка схема фальшування голосів за допомогою голосування вдома?

«Домашні голоси» фальшуватимуться докиданням чи дописування в останню мить. Після закриття дільниць і припинення основного потоку голосувавших почнеться прийом голосів зі скриньок побувавших у вояжах по домам. Цифри таких підганятимуть так, що б не виходило, наче мертві голосують, і не було більше наявної кількості виборців в районі. Підтасовка домашніх голосів має два варіанти: вкидання бюлетенів десь в під’їзді, коли ніхто не слідкує; і записування секретарем в протокол «голосів на дому» відповідно до кількості завідомо написаних заяв на будь-яких людей з проханням про такий вид голосування. В іншому випадку спеціальні писаки напишуть відповідні заяви на тих, хто не прийшов на вибори, що легко зробити в проміжку між закриттям дільниць і початком підрахунку голосів комісією.

Як виявити фальшиві голоси «на дому»?

Загальна кількість спостерігачів необхідних для спостереженням за недокиданням бюлетенів на 1 мільйон заяв з голосуванням на дому складає біля 3 мільйонів/(10 чол. на 1 спостерігача) = 300 тисяч. Ці спостерігачі по 3 чоловіки разом з представником комісії мають об’їхати 10 чоловік за день, що навряд чи живуть разом і тому на одного витрачатиметься година-півтора. Добратись, знайти під’їзд, код до дверей, піднятись в квартиру і почекати поки відкриють та проголосують займатиме досить часу. Максимальна кількість заповнених бюлетенів в одній скриньці для голосування на дому повинна бути менше 32 – за 16 годин з 8 ранку по 24 з мінімальним часом 0,5 години на одного і дільнична комісія на дім претендуватиме на героя труда. 100 і далі заповнених бюлетенів на дому чи таке ж число записаних в розрахунку на одну роз’їзну скриньку є привід подивитись чи не має в переліку дому інвалідів і якщо ні, то спитатись: «як встигли стахановці?».

В Україні професійних фальсифікаторів не бракує. З 2004 року рішенням Верховного Суду про навмисне підтасування голосів і переголосування представники кандидата Януковича отримали почесне звання фальсифікаторів в Законі. Жоден з них не був покараний, крім Януковича, що не побачив крісла Президента, в яке було вкладено стільки витрат на «печенька» та «каруселі». Голова тодішньої ЦВК Кидалов йде виправдовувати нагороду Ющенка за сумлінну працю на посаді, з якою йому довелись піти в зв’язку з попередньо названим рішенням Верховного Суду. Він прослідкує щоб вибори відбулись як треба і Януковича оголосили Президентом України остаточно і безапеляційно.

Сьогодні їх ніщо не зупинить. Антифальсифікаторські сили зраджені лідерами і більше не підніматимуться як в 2004 році. А інших авторитетів, які згуртували б людей проти правлячого класу, що махінаціями ділить між собою владу, немає. Майданів протесту не буде не через заборону жидковатої Києвської влади, якій потрібна тишина для своїх справ з розпродажу і роздачі землі своїм, а внаслідок зневіри і відчуття що не варто. Ні Тимошенко, ні Янукович не є такими політичними ворогами тепер, як були в 2004. Населення України побачило і спільні голосування по взаємовигідним питанням, і спробу створення коаліції. Хто вийде протестувати за цих кандидатів не зможе сказати, що не знав про тимчасовість заклятого протиборства.

Дивно, чому Тимошенко проти голосування на дому? Вона програє по кількості голосів, які можуть записати цим способом на підконтрольних їй дільницях. Західна Україна, Північна і частина Центральної, де у неї є можливість зробити більшість в виборчих комісіях значно поступається густонаселеним містам Донецьку, Луганську, Харкову. На останні є запас написання заяв про голосування на дому, котрий не перекриють міста з віднесених до електоральних регіонів Тимошенко. Повсюдне написання заяв у кожному містечку викличе недовіру непорівнювану з великою кількістю проголосуваших дома наприклад у Донецьку.

Південний Схід України знаходиться повністю під контролем Януковича, яким допомагатимуть колишні ющенківці: губернатори і голови районних адміністрацій. Третя політична сила, котрогось з кандидатів, що могла б сприйматись не як на стороні Тимошенко і політично незацікавленою та говорити про викриті фальсифікації голосами на дому, відсутня в Південно-Східному регіоні України. На Заході контролерами чесності виборів для Януковича свідомо чи не свідомо будуть тягнибоківці з «ВО Свободи», ющенківці з усіх рад і яценюківці з новоутвореного грошовитого «Фронту змін». Їх голоси про фальшування голосів з боку Тимошенко звучатимуть набагато правдивіше, ніж януковичські.

Шум навколо фальсифікацій піднявся в першому турі через те, що електорату виявилось менше, ніж очікував кожен з розрекламованих політиків. У своєму розпорядженні вони мають правдивіші дані, відмінні від замовлених для телеканалів. Електорат згодився для набивання початкової політичної ваги і підтвердження правильності відсіяння безелекторальних нереальних кандидатів. Під час самого процесу виборів електорат відходить на другий план і в боротьбу вступає принцип боротьби за мальовані бюлетені – опонентам поменше і собі побільше. «Сир» роздали, а тепер треба «правильно переписати» проковтнувших.

Мовчання Конституційного Суду і принцип «викраденої печатки» для неможливості оскарження, «забивання» регіоналами по ТБ і радіоефірах мільйонних цифр інвалідів в Донецьку, Луганську і Харкові свідчать про підготовку до прийняття мільйонів чесних-пречесних домашніх голосів. Вибір народу про який давно не йдеться серед безальтернативних кандидатів змінює естафета другого етапу захоплення державної влади в Україні. Фальшування голосів йде чергою за оплатою в 2,5 млн. гривень за право бути кандидатом і обмеженого доступу до загальнонаціональних каналів. Виборчі комісії від верховнорадівських партій та голосування дома добивають вибір народу, перетворивши його зі змагання зажени в свою кошару засліплений, заляканий і заманений електорат на в кого більше і швидше пишуть голоси «за кандидата».
Відзначити цю статтю :

Дописати коментар

Дотримуйтесь етичних норм спілкування.

 
Звязатись : taraslt@meta.ua | Західна Україна
Copyright © 2012-2013. Коментар - All Rights Reserved
Base Template created by Creating Website
Modify design Taras Savchuk